Forsøgspersoner søges - Udvikling af ikke-invasiv metode til elektrisk stimulation af nerver til behandling af inkontinens hos mennesker

Udvikling af ikke-invasiv metode til elektrisk stimulation af nerver til behandling af inkontinens hos mennesker

 

Urin- og afføringsinkontinens er et stort problem for mange. Man kan anvende elektrisk stimulation af nerver til at behandle lidelsen, og der findes allerede et produkt, til behandling med elektrisk stimulation, men dette produkt skal indopereres i ryggen på patienten. Med dette forsøg ønsker vi at undersøge en metode til elektrisk stimulation, som ikke kræver operation. Ved at stimulere en nerve ved kønsorganerne med en speciel elektrode vil stimulationen blive anvendelig og bekvem i dagligdagen for de personer, der har brug for behandling. Vi ønsker derfor at afprøve, om man kan stimulere disse nerver ved hjælp af en elektrode, der er udformet og placeret som en genital piercing.

 

Vi søger derfor kvinder og mænd i alderen 18-80, der har en piercing i nærheden af klitoris (kvinder) eller langs penis (mænd), navlen, brystvorter, læben, eller øjenbrynet.

 

Forsøget består af 2 tests:

 

  1. Elektrisk stimulation af nerver med elektroder, der klæbes til huden.

  2. Elektrisk stimulation af nerver med en elektrode, der er udformet som en piercing og placeret i den hudkanal, hvor din egen piercing normalt sidder.

 

Forsøget består af 1 session, der varer ca. 1,5 - 2 timer, og der udbetales en kompensation på i alt kr. 200 for din deltagelse i forsøget. Beløbet er skattepligtigt og indrapporteres til Skat som B-indkomst.

Desuden godtgøres evt. udgifter til transport efter statens takster.

 

Bemærk venligst, at du skal have en gyldig arbejdstilladelse, hvis du kommer fra et såkaldt tredjeland.

 

Forsøget er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Nordjylland, sagsnummer N-20180002.

 

Er du interesseret, så ring eller skriv til:

 

Nico J.M. Rijkhoff, Professor

SMI

Aalborg Universitet

Fredrik Bajers Vej 7D

9220 Aalborg

 

Tlf.: 9940 8810

E-mail: nr@hst.aau.dk